Konsolosluğun yeni tavır ve tutumlarına göre WAT katılım şartları da güncellendi. Katılım şartları belirlenirken “vize onayı alabilecek öğrenci nasıl olur?” sorusu sorulur ve bu profiline bakılarak kayıt alınır. Eskiden kabul edilen çoğu şey artık ret alma sebebi oldu. Tabii ki bunların hiçbir resmî açıklaması olmamakla birlikte hepsi deneyimlenen çıkarımlardır. Yeni güncellemelerden madde madde bahsedelim.
Yaş sınırı var mı?
“18-26 yaş arasında olan tüm öğrenciler programa katılabilir.” artık bu bilgi Türkiye için yanlış. 23 yaş üstü öğrencilerin vize onayı alma şansının düştüğünü söyleyebiliriz.
Sınıf uyumu nasıl olmalı?
Sınıfınız ve yaşınızın uyumlu olması gerekmektedir. Mesela 2004 doğumlu bir öğrenci 2025 yazı için programa katılmayı düşünürse 21 yaşında olur ve yaş şartına uygundur ama hazırlık sınıfına yeni geçiyorsa bu öğrencinin çok fazla sene kaybı vardır. Bu durum vize onayı açısından çok risklidir. Temel olarak konsolosluk katılımcıyı öğrenci olarak değerlendirmek için yaşı ile sınıfı tutarlı mı değil mi diye sorgular. Sınıf yaş uyumunuz hakkında sorunuz var ise danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz.
Ortalamam kaç olmalı?
Resmi açıklanmış bir ortalama sınırı yoktur. Geçen senelerde istenen ortalama 2.00 ve üzeriydi ancak bu yıl yine sınıfınıza oranla bakılarak ortalamanın çok daha yüksek olması bekleniyor. Ortalama arttıkça vize onayı alma ihtimalinin bir o kadar arttığını gördük. Hal böyle olunca programa katılabilmek için minimum 2.00 ortalamaya sahip olmanız, diğer şartları-yaş, İngilizce seviyesi gibi- ne denli iyi sağladığınıza göre yeterli olabilmekle beraber, sınırda kaldığını da belirtelim. Son sınıf öğrencilerinden ise minimum 3.00 ortalama beklenmektedir. Not ortalamanız hakkında sorunuz var ise danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz.
İngilizce seviyem nasıl olmalı?
Programa katılabilmek için orta seviye (B1) İngilizce seviyesi temelde yeterlidir. Süreç içerisinde yazılı bir sınav bulunmamaktadır. Ancak öğrencinin orta seviyede İngilizce konuşabilmesi ve anlayabilmesi beklenir. Bu hususta öğrenciler ile kayıt öncesinde İngilizce mülakatı yapılır ve programa katılmayı İngilizceleri yeterli mi değil mi değerlendirilir. Ücretsiz İngilizce mülakatı için danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz.
Bu durumlar dışında istisnai vize onayları da elbette vardır ancak bu durumlar o öğrencinin ekstra koşullarına ya da birebir olan vize memuruyla yaşanan konuşmasına bağlı olmaktadır. Biz EDUMASTER olarak vize görüşmesinden önce öğrenci ile soruların üzerinden birebir yaptığımız vize öncesi çalışması ve koordinatörümüz tarafından konsolosluk binası içerdeki tüm süreci anlatan, sizin içerideki sürece tamamen hâkim olarak hazır olmanızı sağlayan vize seminerimizle vize sürecini en kolay şekilde atlatmanızı sağlıyoruz. Detaylar ve Work and Travel 2025 kayıt işlemleri için bize ulaşın.